KINEK SEGÍTÜNK?

CÉL: JÁTSZÓ- ÉS MOZGÁSFEJLESZTŐ UDVAR KIALAKÍTÁSA

A Redken a Cut-A-Thon jótékonysági rendezvényén összegyűlt teljes összeget idén a Reménysugár alapítványnak ajánlja fel, akik ezzel a Csalogány Óvodát fogják támogatni. Az intézménybe 0-23 év közötti autista gyermekek járnak, akiknek majdnem fele bentlakásos gyermek, apukáját és anyukáját nem ismeri.
A cél egy játszó- és mozgásfejlesztő udvar óvodások részére, mozgásfejlesztő eszközökkel, amelyek az EU szabványnak is megfelelnek. A rendszeres gyakorlásnak köszönhetően az udvar kialakítása segít a mozgássérült gyermekek gyógyulásában.
A játszó- és mozgásfejlesztő udvar megvalósulása lehetővé tenné, hogy az intézmény gyermekeinek/tanulóinak a szabad levegőn, akadálymentes környezetben történő játéktevékenység közben valósulhasson meg a kognitív és mozgásfejlesztése, szabadidős tevékenysége.
A tervezett udvar alapterülete: 6m X 30m = 180m2, melyből a balesetvédelem, illetve az akadálymentesítés érdekében öntött gumiburkolattal 104 m2 kerülne lefedésre.
Emellett kialakításra kerülne a játszóudvar egy részének az árnyékolása is, ahol a mozgásfejlesztés nyáron az erős napsugárzástól is védett lenne.
Egy ilyen udvar kialakítása mérföldkő lehetne az intézmény és a beteg gyermekek életében, hiszen jelenleg nem rendelkeznek olyan szabadtéri területtel, ahol az erős napfény vagy a zord időjárás esetén speciális mozgásfejlesztésre sor kerülhetne.

BŐVEBBEN AZ ALAPÍTVÁNYRÓL

A Reménysugár a Beteg Gyermekekért, a Rászorultakért és a Betegekért Alapítvány 2001. júniusában alakult közhasznú szervezetként, melynek elsődleges célja az állam, illetőleg az önkormányzatok által fenntartott kórházak gyermekosztályain az infrastrukturális felszereltség, és műszerezettség javítása, a gyermek és ifjúságvédelem területén történő segítségnyújtás, illetve bizonyos esetekben anyagi/tárgyi támogatás felajánlása a katasztrófavédelem területén (pl. árvíz, belvíz, egyéb, eseti történések).
Fontos törekvésük továbbá a szociálisan hátrányos helyzetű, vagy betegséggel küzdő gyermekek segítése.

A pénzbeli segítségnyújtás mellett évente több alkalommal kapnak különböző cégektől termékfelajánlást (fertőtlenítőszerek, édességek, ruházati cikkek, mozgáskoordinációt fejlesztő eszközök, élelmiszerek), amelyeket továbbítanak a velük szerződésben álló, és az adott felajánlásra leginkább rászoruló gyermekintézmények részére.

Tevékenységüket az alkalmazottakon kívül önkéntesek is segítik, mely munka eredményeképp évente átlagosan mintegy 30-50 millió Ft közötti összeggel tudják támogatni a gyermekkórházakat, illetve a betegek gyermekeket.

Telefon: 299-0401
Székhely: 1213 Budapest, Királyerdő út 11.
Postacím: 1675. Budapest, Pf.: 203.
Adószám: 18243204-1-43
Bankszámlaszám: OTP Bank 11719001-20324043
Közhasznú végzés száma: 12.Pk.60 511/2001/3
Honlap: www.remenysugar.hu
E-mail: [email protected]